AGENCIJA

Naužijte se naravnih lepot Slovenije in se podajte na avanturo z Agencijo Loka. Za vas organiziramo eno ali večdnevne izlete po Škofjeloškem območju, po Sloveniji in tujini, z lastnim prevozom in turističnim vodenjem.

Pridobljene licence Gospodarske zbornice Slovenije:

Licenca za opravljanje dejavnosti organiziranja turističnih aranžmajev – št. 1105
Licenca za opravljanje dejavnosti prodaje turističnih aranžmajev – št. 1106
Licenca za turističnega vodnika – mag. Saša Jereb Košir – št. 24

Ogledi in izleti po Sloveniji

Škofja Loka je izvrstno izhodišče za enodnevne izlete po Sloveniji, zato vam toplo priporočamo ogled naslednjih lokacij:

Ljubljana

Škofja Loka – Ljubljana: 20 km

Ljubljana je glavno mesto Slovenije. Uvršča se med srednje velika evropska mesta. Ohranja prijaznost manjšega kraja, hkrati pa premore vse, kar imajo velike prestolnice. Ljubljana je izvirno mesto, prepredeno s slikovitimi in prijetnimi kotički, kjer lahko doživite številna drobna presenečenja. Medtem ko pozimi pride na plan njen zasanjan srednjeevropski značaj, jo poleti odlikuje mediteranska sproščenost.

Bled in Bohinj

Škofja Loka – Bled: 40km + Bohinj: 20km

Slovenija ima en sam otok, a je ta s svojo samosvojostjo privlačnejši, od marsikaterega otočja. V zavetju slikovitih gora kraljuje sredi alpskega jezera. S svojo očarljivostjo je že stoletja simbol kraja, v katerega se radi vračajo gostje iz vsega sveta. Ta kraj, ki obstaja že tisoč let, je Bled.
Bohinj je ena najlepših dolin v osrčju Julijskih Alp v Triglavskem narodnem parku. Visoke gore, očarljivo jezero, zeleni gozdovi, lepe planine in senožeti s svojimi naravnimi lepotami, kulturno-zgodovinskimi spomeniki, prijazne vasi in naselja,…

Triglavski narodni park

Škofja Loka – Kranjska Gora – Tolmin (dolina Soče): 100 km

Naravni park na območju julijskih Alp v severozahodni Sloveniji je dobil ime po najvišji slovenski gori Triglav, visoki 2.864 metrov. Na razgibanem terenu gorskega krasa s slikovitimi gorskimi vrhovi in dolinami so številne naravne in kulturne znamenitosti ter velike možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.
Kranjska Gora je gorski turistični kraj in pomembno, svetovno znano zimskošportno središče.
Soča je ena najbolje ohranjenih alpskih rek, s svojimi smaragdnimi odsevi že stoletja piše samosvoje zgodbe: pravljico o Zlatorogu in legende o čudežni roži na najvišji gori Slovenije, zgodbe o pastirjih na gorskih planinah, pripovedke o izjemnem naravnem bogastvu, rodbinske sage trdoživih in gostoljubnih ljudi. Tu so ohranjeni spomini na pretresljivost 1. svetovne vojne, ki je po svoje zaznamovala rajsko naravo.

Postojnska jama – Lipica – Piran

Škofja Loka – Postojna: 70 km + Piran: 75 km

Postojnska jama je največja jama klasičnega krasa in hkrati najbolj obiskana turistična jama v Evropi z dvestoletno turistično tradicijo.
Gracioznost, eleganca in dovršenost še najbolje opišejo gibalno izražanje lipicancev, ki si ga boste lahko ogledali v Lipici.
Piran je najbolje ohranjeni mestni kulturni spomenik Slovenske Istre in najbližji sosed mondenega Portoroža. Njegova podoba je prepoznavna po vsem svetu. Videti in doživeti je treba arhitekturo mesta.

Logarska dolina

Škofja Loka – Logarska dolina: 75 km

Igra narave je Logarsko dolino ustvarila v osrčju Savinjskih Alp in jo obdala z več kot 2000 metrov visokimi vršaci. Slikovita pokrajina s številnimi naravnimi znamenitostmi vabi v goste v vseh letnih časih: pozimi se lahko po njej popeljete s sanmi s konjsko vprego, poletite nad njo z jadralnim padalom v tandemu, plezate po zaledenelih slapovih in umetnem poligonu ali pa opazujete tekmovanje.

Kamnik – Velika planina – Kranj

Škofja Loka – Kamnik: 26 km + Kranj: 26 km

Kamnik, živahno srednjeveško mestece v naročju Kamniško-Savinjskih Alp, se ponaša z bogato zgodovino in tradicijo. Velika planina je visokogorska planota, kjer je eno najbolj ohranjenih pastirskih naselij na Slovenskem. Ima razgibano pokrajino s kraškimi vrtačami in kotlinami. Na planini je še živa tradicija pašništva in sirarstva (trniči).
Kranj je slikovito mesto na skalnatem pomolu med gorskima rekama Savo in Kokro. Staro mestno jedro je bogato s kulturno-zgodovinskimi znamenitostmi in zato že od leta 1983 zaščiteno kot kulturni spomenik. V mozaik razvoja mesta so s svojim delovanjem dodajali kamenčke tudi veliki Slovenci, med katerimi zagotovo lahko izpostavimo Franceta Prešerna.

Ptuj – Maribor

Škofja Loka – Ptuj: 150 km + Maribor: 25 km

Ptuj je eno najlepših srednjeveških mest, mesto z bogato kulinarično ponudbo, mesto na vinskih kleteh in ob termalni vodi.
Maribor je drugo največje slovensko mesto, ki je v letu 2012 ponosno nosilo naziv Evropska prestolnica kulture. Mesto je ugnezdeno ob reki Dravi v objemu zelenih gozdov Pohorja in slikovitih vinorodnih gričev.

Izleti in potovanja po tujini

Organiziramo eno in večdnevne izlete in potovanja za zaključene skupine. Svetujemo vam ogled naslednjih očarljivih mest:

Portugalska

Program je v pripravi

Barcelona

Program je v pripravi

Istanbul

Program je v pripravi

Izpolni obrazec in pošlji povpraševanje za izlet